Veranderende moderne diëten

Meer en meer mensen in de EU (met name de jeugd) nemen een gezondere en ethische benadering van hun eetgewoonten. Het is dan ook heel redelijk dat levensmiddelenproducenten/detailhandelaren een verplicht eenvoudig etiketteringssysteem aannemen dat de geschiktheid van voedingsmiddelen voor verschillende soorten voeding aangeeft. Consumenten waarschuwen voor het soort ingrediënt, dier of plant op basis van, zal hen in staat stellen om betere keuzes te maken. Dit is vooral belangrijk in het licht van het meertalige karakter van het Europese continent.

Vegetariërs, veganisten en Flexitarians (degenen die proberen om meer van plantaardige voeding te nemen) moeten hyper alert bij het bestuderen van de ingrediënten op voedsel verpakking-waarvan sommige kunnen worden dubbelzinnig en er is vaak weinig duidelijkheid over de vraag of producten zijn veganistisch vriendelijk of Vegetarisch vriendelijk. De taak van het verkrijgen van geschikte voedingsmiddelen is veel moeilijker als je niet spreken van de taal van het land waarin u zich bevindt.

In een continent dat prat gaat op het vrije verkeer van burgers is het vooral van belang dat gemakkelijk reizen voor alle leden van de Europese Gemeenschap, ongeacht hun dieetwensen, wordt vergemakkelijkt. Dit zal Europa ook aantrekkelijker maken voor buitenlandse bezoekers die een specifiek dieet volgen om morele, ethische, religieuze, culturele of gezondheidsredenen.

De menselijke wezens hebben historisch altijd dieren als voedselbron gebruikt, echter, in moderne tijden, is de dierlijke landbouw die het Westelijke dieet ondersteunt onbedoelde weg aan milieuvernietiging geworden. Habitat vernietiging, bijvoorbeeld in het Amazone regenwoud, is het brengen van soorten op de rand van uitsterven als we strijden om de ruimte die we delen met andere dieren. De verontrustende en aanhoudende verlies van habitat en biodiversiteit moet ons allemaal zorgen, omdat planten en dieren zijn nodig voor de regulering en de gezondheid van de planeet.

Vee draagt meer bij aan broeikasgassen dan vervoer en is een belangrijke oorzaak van land en water degradatie, die alleen maar toeneemt als meer ' niet-westerse ' landen nemen een ' verwesterd ' dieet. Wij zijn blij met de beteugeling van de transport emissies, maar het verminderen van de vraag naar landgebruik door vee is een meer holistische benadering van de aanpak van de klimaatverandering. Iedereen die zorgt voor de gezondheid van onze onze planeet moet worden voorzien van de informatie om te bepalen op de werkvloer welk product heeft geleid tot meer schade aan het milieu te krijgen op de plank.

De dierlijke landbouw is ook waar u de slechtste gevallen van dierlijke wreedheid vindt. Afgezien van het morele argument tegen het slachten van dieren; dat zij levende wezens en dus hun leven niet minderwaardig dan onze eigen. We zien steeds meer documentaires over de voorwaarden waaraan onze mede Earthlings onderworpen zijn: we zien koeien rouwen voor lange periodes nadat ze zijn gescheiden van hun baby kalveren (zodat ze kunstmatig kunnen worden bevrucht om de melk te houden productie gaat): we zien baby biggen gecastreerd en hebben hun staarten afgesneden, zonder pijn, die vervolgens worden bewaard in een juridische en extreme beperkte ruimte: we zien pluimvee met hun snavels afgebrand om te voorkomen dat ze pikken op elkaar in de kleine , wettelijke beperkte ruimten. Dit zijn slechts enkele van de Tamer wreedheden die plaatsvinden om dat ei, kopje melk of kippenborsten te krijgen om je bord tijdens het avondeten tijd. Iedereen die houdt van het leven en respecteert onze medeschepselen mag niet wensen dat deze daden en praktijken voort te zetten.

De Europese Unie erkent dieren als levende wezens en moet er daarom voor zorgen dat de consumenten, die niet willen bijdragen aan de wreedheden, toegang hebben tot informatie, zodat zij weloverwogen keuzes kunnen maken.

Verder zijn er de extra gezondheidsproblemen die aan het licht komen ten aanzien van een dier gebaseerd dieet. Bijvoorbeeld; verwerkt vlees wordt bepaald als groep 1 gezondheidsrisico-kankerverwekkend voor de mens-die in dezelfde klasse als roken tabak.

Zuivel is gekoppeld aan een hoog cholesterolgehalte (samen met eieren) en eigenlijk verzwakking botten door uitlogen calcium-waardoor ze broos. Het is volstrekt redelijk, met zulke gevolgen voor de gezondheid, dat consumenten de mogelijkheid krijgen om geïnformeerde aankopen te doen via duidelijke etikettering op voedingsmiddelen.

Het hebben van een eenvoudig etiketteringssysteem betekent alle vegetariërs, veganisten, flexitarians en de eters van het vlees kunnen weloverwogen keuzes maken over het voedsel dat zij met betrekking tot hun gezondheid hebben gegeten.

Er zijn al stappen ondernomen in India waar voedingsmiddelen duidelijk moeten worden geëtiketteerd; vegetarische of niet-vegetarische, om de belangen van de consumenten te beschermen onder de voedselveiligheid van India en normen regs 2011 hoofdstuk 2. Dit wordt gedaan door bruin symbool voor niet-VEG voedingsmiddelen en een groen symbool voor VEG voedsel. LabelVeg stelt een soortgelijk etiketteringssysteem voor, dat een extra symbool voor een veganistisch-vriendelijk product bevat, dat binnen de EU moet worden aangenomen om de belangen van de consumenten in een continent met 25 officiële talen te beschermen.

Bij het lezen van dit artikel, je zou kunnen vragen jezelf de vraag: ' waar komen veganisten/vegetariërs krijgen hun eiwit uit?! ' In reactie stellen we de vraag: ' waar komt een olifant zijn eiwit vandaan? ' En stel een verdere vraag; ' Welke soort veroorzaakt onhoudbare milieuschade aan onze planeet? '

In de hele EU is het aannemen van een plantaardig dieet toegenomen. In het Verenigd Koninkrijk Er is nu een rechtszaak die zal zeggen of veganisme kan worden beschouwd als een beschermd kenmerk onder de gelijkheid Act 2010 die religie of geloof omvat (filosofische overtuiging is gedekt onder deze). We wachten op verdere update op dit.

De tijd is gekomen om een verstandige aanpak te nemen om deze Evermore groeiende ethische en gezondere levensstijl mensen in de EU te erkennen, is het volstrekt verstandig dat de fabrikanten worden verplicht om te verklaren of hun voedsel

producten zijn vegetarisch of veganistisch vriendelijk met een eenvoudig label (vooral gezien de taalbarrières die er bestaan).

Artikel door Joel berends en Madeleina Kay

Verwijzingen en verdere artikelen:

https://www.Farrer.co.uk/news-and-Insights/blogs/sacked-Vegan-claims-discrimination—a-Landmark-Case/

https://www.fssai.gov.in/dam/jcr:61b5ecf1-7a41-4185-8485-4a7f68f71c2b/Compendium_Packaging_Labelling_Regulations.pdf

https://www.PETA.org/Living/Food/reasons-Stop-Drinking-Milk/

https://www.Who.int/features/QA/Cancer-Red-Meat/en/

https://News.un.org/en/Story/2015/10/513662-New-un-Report-links-processed-meats-Cancer-humans-Red-Meat-also-likely-cause

Vlees UN world's meest urgente probleem:

https://News.un.org/en/Story/2006/11/201222-Rearing-Cattle-produces-more-Greenhouse-Gases-Driving-Cars-un-Report-Warns

https://www.unenvironment.org/news-and-Stories/Story/Tackling-Worlds-Most-urgent-problem-Meat

https://www.CIWF.org.uk/Factory-Farming/Animal-Cruelty/