Αλλαγή σύγχρονης δίαιτας

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην ΕΕ (ιδίως οι νέοι) υιοθετούν μια υγιέστερη και δεοντολογική προσέγγιση στις διατροφικές τους συνήθειες. Ως εκ τούτου, είναι απολύτως εύλογο να υιοθετήσουν οι παραγωγοί/έμποροι τροφίμων ένα υποχρεωτικό απλό σύστημα επισήμανσης που να υποδεικνύει την καταλληλότητα των προϊόντων διατροφής για διαφορετικούς τύπους διατροφής. Η προειδοποίηση των καταναλωτών για τον τύπο του συστατικού, των ζώων ή των φυτών με βάση, θα τους επιτρέψει να κάνουν καλύτερες επιλογές. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό υπό το πρίσμα του πολυγλωσσικού χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής ηπείρου.

Οι χορτοφάγους, οι χορτοφάγοι και οι χορτοφάγοι (εκείνοι που επιδιώκουν να υιοθετήσουν περισσότερη δίαιτα με βάση το φυτό) πρέπει να είναι υπερσυναγερμού κατά τη μελέτη των συστατικών στη συσκευασία τροφίμων-μερικά από τα οποία μπορεί να είναι διφορούμενα και υπάρχει συχνά μικρή σαφήνεια για το αν τα προϊόντα είναι φιλικά προς το φαγητό ή φιλικό για χορτοφάγους. Το έργο της απόκτησης κατάλληλων διατροφικών προϊόντων είναι πολύ δυσκολότερο αν δεν μπορείτε να μιλήσετε τη γλώσσα της χώρας στην οποία βρίσκεστε.

Σε μια ήπειρο που υπερηφανεύεται για την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών-είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διευκολύνεται η εύκολη μετακίνηση για όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, ανεξάρτητα από τις διατροφικές τους απαιτήσεις. Αυτό θα καταστήσει επίσης την Ευρώπη ελκυστικότερο μέρος για τους ξένους επισκέπτες που ακολουθούν μια συγκεκριμένη δίαιτα για ηθικούς, ηθικούς, θρησκευτικούς, πολιτιστικούς ή υγειονομικούς λόγους.

Τα ανθρώπινα όντα ανέκαθεν χρησιμοποιούσαν τα ζώα ως πηγή τροφής, ωστόσο, στη σύγχρονη εποχή, η ζωική γεωργία που συντηρεί τη δυτική διατροφή έχει καταστεί ακούσια πορεία προς την περιβαλλοντική καταστροφή. Η καταστροφή των οικοτόπων, για παράδειγμα, στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, φέρνει τα είδη στο χείλος της εξαφάνισης καθώς ανταγωνιζόμαστε για το χώρο που μοιραζόμαστε με άλλα ζώα. Η ανησυχητική και συνεχιζόμενη απώλεια οικοτόπων και βιοποικιλότητας θα πρέπει να μας αφορά όλους, επειδή τα φυτά και τα ζώα είναι απαραίτητα για τη ρύθμιση και την υγεία του πλανήτη.

Το ζωικό κεφάλαιο συμβάλλει περισσότερο στα αέρια του θερμοκηπίου από ό,τι στις μεταφορές και αποτελεί μείζονα αιτία υποβάθμισης της γης και των υδάτων, η οποία αυξάνεται μόνο καθώς περισσότερες «μη δυτικές» χώρες υιοθετούν μια «δυτική» δίαιτα. Χαιρετίζουμε την άρση των εκπομπών, αλλά η μείωση της ζήτησης για χρήση γης από τα ζώα είναι μια πιο ολιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Όποιος νοιάζεται για την υγεία του πλανήτη μας θα πρέπει να παρέχεται με τις πληροφορίες για να καθορίσει στον όροφο του καταστήματος ποιο προϊόν έχει προκαλέσει περισσότερη περιβαλλοντική βλάβη να πάρει στο ράφι.

Η κτηνοτροφία είναι επίσης εκεί που βρίσκετε τις χειρότερες περιπτώσεις κακοποίησης των ζώων. Εκτός από το ηθικό επιχείρημα κατά της σφαγής των ζώων · ότι είναι όντα που αισθάνονται και ως εκ τούτου η ζωή τους δεν είναι λιγότερο άξια από τη δική μας. Βλέπουμε όλο και περισσότερα ντοκιμαντέρ που εκθέτουν τις συνθήκες στις οποίες υπόκεινται οι συμπολίτες μας: βλέπουμε τις αγελάδες να θρηνούν για μεγάλο χρονικό διάστημα αφού διαχωριστούν από τους μόσχους των μωρών τους (έτσι μπορούν να γονιμοποιημένο τεχνητά για να κρατήσουν το γάλα παραγωγή): βλέπουμε τα μωρά γουρουνάκια να ευνουχίζονται και να κόβουν τις ουρές τους, χωρίς ανακούφιση από τον πόνο, οι οποίοι στη συνέχεια κρατούνται σε έναν νόμιμο και ακραίο περιορισμένο χώρο: βλέπουμε πουλερικά που έχουν τα ράμφη τους να καίγονται, ώστε να μην τους εμποδίζει ο ένας τον άλλο στο μικρό , νόμιμους περιορισμένους χώρους. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις θηριωδίες θηριοδαμαστών που λαμβάνουν χώρα για να πάρετε αυτό το αυγό, φλιτζάνι γάλα ή στήθος κοτόπουλου στο πιάτο σας κατά τη διάρκεια του δείπνου. Όποιος αγαπά τη ζωή και σέβεται τους συνανθρώπους μας δεν θα πρέπει να επιθυμεί να συνεχιστούν αυτές οι πράξεις και οι πρακτικές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει τα ζώα ως όντα που αισθάνονται και θα πρέπει, ως εκ τούτου, να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές, οι οποίοι δεν επιθυμούν να συνεισφέρουν στις σκληρότητες που λαμβάνουν χώρα, έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν συνειδητές επιλογές.

Επιπλέον, υπάρχουν οι πρόσθετες ανησυχίες για την υγεία που έρχονται στο φως όσον αφορά μια δίαιτα με βάση τα ζώα. Για παράδειγμα. τα μεταποιημένα κρέατα που προσδιορίζονται ως ένας κίνδυνος για την υγεία της ομάδας 1-καρκινογόνος για τον άνθρωπο-που βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με τον καπνό για κάπνισμα.

Τα γαλακτοκομικά έχουν συνδεθεί με την υψηλή χοληστερόλη (μαζί με τα αυγά) και πραγματικά αποδυναμώνουν τα οστά με την έκπλυση του ασβεστίου-καθιστώντας τα εύθραυστα. Είναι απολύτως εύλογο, με τέτοιες επιπτώσεις στην υγεία, να δοθεί στους καταναλωτές η ευκαιρία να κάνουν ενημερωμένες αγορές μέσω σαφούς επισήμανσης για τα προϊόντα διατροφής.

Η ύπαρξη ενός απλού συστήματος επισήμανσης σημαίνει ότι όλοι οι χορτοφάγοι, οι vegans, οι κουνίτες και οι κρεατοφάγοι μπορούν να κάνουν συνειδητές επιλογές για τα τρόφιμα που καταναλώνουν σε σχέση με την υγεία τους.

Έχουν ήδη ληφθεί μέτρα στην Ινδία όπου τα τρόφιμα πρέπει να επισημαίνονται με σαφήνεια · χορτοφάγος ή μη χορτοφάγος, προκειμένου να προστατευθούν τα συμφέροντα των καταναλωτών στο πλαίσιο της Ινδίας για την ασφάλεια των τροφίμων και τα πρότυπα 2011 κεφάλαιο 2. Αυτό γίνεται με καφέ σύμβολο για μη χορτοφάγα τρόφιμα και ένα πράσινο σύμβολο για χορτοφάγα τρόφιμα. Η Ετικετίδα προτείνει ένα παρόμοιο σύστημα επισήμανσης, το οποίο περιλαμβάνει ένα πρόσθετο σύμβολο που υποδηλώνει ένα προϊόν φιλικό προς τους χορτοφάγους, θα πρέπει να υιοθετηθεί εντός της ΕΕ για την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών σε μια ήπειρο που έχει 25 επίσημες γλώσσες.

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο, μπορεί να ρωτάτε τον εαυτό σας το ερώτημα: «Πού είναι οι χορτοφάγους/χορτοφάγοι να πάρουν την πρωτεΐνη τους από;!» Ως απάντηση, ρωτάμε το εξής: "από πού παίρνει την πρωτεΐνη ένας ελέφαντας;" Και να κάνω μια ακόμη ερώτηση. "Ποιο είδος προκαλεί μη βιώσιμες περιβαλλοντικές ζημιές στον πλανήτη μας;"

Σε ολόκληρη την ΕΕ η υιοθέτηση μιας δίαιτας με βάση το φυτό αυξάνεται. Στο Η.Β. Υπάρχει τώρα μια νομική περίπτωση που θα πει αν η χορτοφαγία μπορεί να θεωρηθεί ως προστατευόμενο χαρακτηριστικό στο πλαίσιο του νόμου περί ισότητας 2010 που περιλαμβάνει θρησκεία ή πεποιθήσεις (φιλοσοφική πεποίθηση καλύπτεται από αυτό). Αναμένουμε περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με αυτό.

Ήρθε η ώρα να λάβουμε μια συνετή προσέγγιση προκειμένου να αναγνωρίσουμε αυτόν τον διαρκώς αυξανόμενο ηθικό και υγιέστερο τρόπο ζωής που υιοθετούν οι άνθρωποι σε ολόκληρη την ΕΕ, είναι απολύτως εύλογο να τεθούν οι κατασκευαστές υπό την υποχρέωση να δηλώσουν εάν τα τρόφιμα

προϊόντα είναι χορτοφαγικά ή φιλικά για χορτοφάγους με μια απλή ετικέτα (ιδίως δεδομένων των γλωσσικών φραγμών που υπάρχουν).

Άρθρο του Τζόελ Μπατά και της Madeleina Κέι

Παραπομπές και άλλα άρθρα:

https://www.Farrer.Co.uk/news-and-Insights/blogs/sacked-vegan-claims-Discrimination—a-ορόσημο/

https://www.fssai.gov.in/dam/jcr:61b5ecf1-7a41-4185-8485-4a7f68f71c2b/Compendium_Packaging_Labelling_Regulations.pdf

https://www.PETA.org/Living/Food/reasons-Stop-drinking-Milk/

https://www.Who.int/Features/QA/Cancer-Red-Meat/EN/

https://News.un.org/en/Story/2015/10/513662-New-un-Report-links-Processed-Meats-Cancer-humans-Red-Meat-also-likely-Cause

Το πιο επείγον πρόβλημα του κόσμου του ΟΗΕ:

https://News.un.org/en/Story/2006/11/201222-rearing-Cattle-Produces-more-Greenhouse-Gases-Driving-Cars-un-Report-warns

https://www.unenvironment.org/News-and-Stories/Story/tackling-Worlds-most-Urgent-problem-Meat

https://www.CIWF.org.uk/Factory-Farming/Animal-Cruelty/